canlıtvizle

İlköğretim Matematik

Lise Matematik

Matematik

6. sınıflar sbs matematik

http://www.matematikcifatih.com 


6. SINIF AYRINTILI SBS MATEMATİK SORU ANALİZİ

 

2009 6.SINIF SBS MATEMATİK SORULARI KONU DAĞILIMI

Doğal sayılarda problem çözme, çarpma işlemli problem

Ondalık kesirlerde birler ve onda birler basamağına göre yuvarlama

Sıcaklık ve soğukluk ile ilgili tamsayılarda karşılaştırma ve sıralama

Nicelikleri karşılaştırma ile ilgili oran, toplamdan parçaları bulma

6 ile bölünebilme, kalansız bölünebilme kuralları

Şekilli tümler açılar hangileri? Tümü, bütünü, tersi

Doğru parçası üzerindeki orta noktalara göre eş doğru parçaları

Uzunlukları verilen odaların alanlarını bulma, alan ölçme

Beşgen oluşturma, çokgenler, çokgen inşa etme

Kar problemini cebirsel ifade olarak denkleme dökme

Dikdörtgenler prizması içindeki küplerin hacimleri % kaç azalmış

Kesirler toplama ve çıkarma, bileşik kesir ve 1 tam

Tahmini taralı bölge alanı ölçme

Tablodaki bilgileri yorumlama, araştırmalar için ilk adım

Bir olayın olma olasılığı, olasılıkları algılama

Örüntüde istenilen şeklin alanı, kurallı sayılardan kurallı şekillere

 

2008 6.SINIF SBS MATEMATİK SORULARI KONU DAĞILIMI

Sıcaklık ve soğukluk ile ilgili tamsayılarda çıkarma

Şekilde verilen kümelerle ilgili,fark,kesişim,birleşim,tümleme işlemi

Doğal sayılarda problem çözme, toplama ve çarpma işlemli problem

Doğru parçası üzerindeki ondalık kesirli eş uzunlukları bulma

Eş küplerin görünümleri, prizmalar

Kesir çubuklarıyla kesirlerle toplama ve bölme işlemleri

Ekokla ilgili ilk defa karşılaşmalı yarış problemi

Verilen doğru parçasına eş doğru parçaları belirleme

Düzgün çokgenler ve özellikleri

Eş şekillerden belli parçalar kesilmesi sonucu çevredeki değişiklik

Yüzdelerle ilgili problem, yüzde kaç azalır?

Tahmini taralı bölge alanı ölçme

Verilen şeklin belli yönlerde ötelenmesi

Bir olayın olma olasılığı, olasılıkları algılama ve karşılaştırma

Şekilli verilen grafiği yorumlama

Terazide dengede olma problemi, cebirsel ifade kullanılabilir

 

SBS SINAVINDA TEST SORULARI;

Türkçe test ağırlık katsayısı 4,
Matematik test ağırlık katsayısı 4,
Fen Bilgisi test ağırlık katsayısı 3,
Sosyal Bilgiler test ağırlık katsayısı 3,
Yabancı Dil test ağırlık katsayısı 1 olacaktır.

SBS 6. SINIFLAR SORU DAĞILIMI;

Türkçe: 19
Matematik: 16
Fen Bilgisi: 16
Sosyal Bilgiler: 16
Yabancı Dil: 13
TOPLAM = 80 Soru
SÜRE: 90 dakika

13 Haziran 2009 6.Sınıflar SBS Matematik Soruları Ve Cevap Anahtarı 





21 Haziran 2008 SBS Matematik Soru ve Cevapları




21 Haziran 2008
6.Sınıflar
 SBS Sınavı A kitapçığı Matematik Sorularının Çözümleri ve Konu Analizi
1) Tam sayılarda toplama ve çıkarmayla ilgili sıcaklık farkı (parantezli çıkarma)
(-4)-(-9)=-4+9=+5
(+3)-(-5)=+3+5=+8
(+8)-(+1)=+8-1=+7
(+4)-(-2)=+4+2=+6 
cevap: salı günü en fazladır.(+8)
2) Kümelerde fark işlemi,kesişim ve birleşim işlemi,tümleyen işlemi

AÇ
B=3
AUB'=7
BÇA'=2
cevap: A/B=4 fark işlemi
3) Problem çözebilme ve işlem önceliği parantezli işlemler
cevap: 4+(2x20)
4) Ondalık kesirlerde problem çözebilme,ondalık kesirlerde bölme ve çarpma işlemi
kütüphane ile market arası 5 eşit parça,
1 parça=x dersek
5.x=1,5 her iki taraf 5'e bölünürse x= 0,3km
market ile okul arası 4 eşit parça 
cevap: 4.x = 4.0,3 = 1,2km
5) Birim küplerin sağdan,soldan,önden,arkadan,üstten ve alttan görünümü
cevap: D şıkkı
6) Kesirlerle ilgili işlemler,kesir takımında parçalardan bütün elde etme
1/3+1/3=2/3 şekildeki büyüklük
2/3'ü iki ile genişletirsek 4/6 olur.
4/6 = 4x1/6 yani 4 tane 1/6 olur.
cevap: 4 tane
7) Yarış pistindeki araçların ilk defa yan yana gelmeleri şeklinde Ekok sorusu
cevap: ekok(4,6)=12
8) Eş doğru parçaları ; eşit uzunluklardan yada eş aralıklardan oluşmalıdır.
cevap: B noktası
9) Düzgün çokgenlerin kenar uzunlukları ve açıları birbirine eşittir.Burdaki şekilde karedir.
cevap: F noktası
10) Çokgenlerin kesilmesi sonucu oluşan yeni şekillerin çevre uzunluğu
1'de azalmış
2'de azalmış
3'de değişmemiş
4'de artmış
cevap: 4'de artmış
11) Yüzde hesapları ile ilgili problem çözme
günde 3,haftada 3x7=21 defa diş fırçalıyor.
21x15=315 litre haftada boşa akıyor.kapatıldığında bu su azalır.
yani 315 litre 900 litrenin yüzde kaçı?
cevap: 315/900=x/100
x=35 yani %35
12) Harita üzerinde  yaklaşık alan tahmin etme,karenin alanını bilme
yaklaşık 12 tane kare vardır.
1 karenin alanı =5x5=25km2
cevap: 12 karenin yani iznik gölünün alanı 12x25=300km2 
13) Geminin bir köşesi belirlenir.istenilen öteleme hareketi yapıldığında aynı yer üst üste gelirse doğru öteleme yapılmış olur.
cevap: D şıkkı
14) Bir olayın olasılığı=istenen durum / tüm durumlar
= yıldız sayısı/hepsi
A) 4/8=1/2  B) 1/3  C) 2/6=1/3  D) 1/4
1/2,1/3,1/4 paylar eşit olduğu için paydası küçük olan en büyüktür.yani 1/2 olasılık en fazladır.
cevap: A şıkkı
15) Grafik yorumlama
cevap: D şıkkı
16) Karşılaştırma problemleri,cebirsel ifadeler
4+4 = 3+3+x
8 = 6+x
x = 2 kg
cevap: 2kg

6.sınıf matematik konuları
Dost Siteler : www.trkontor.com | Videolu Matematik | Videolu Lise Matematik | Bomba Tahminler | Gizli İlimler | Salihli Eğitim | Çörek Otunun Yararları | LeEnglish | Canlı Tv İzle | Facebook Sayfamız | Twitter Sayfamız